středa 8. října 2014

NA PŮLI CESTY MEZI PRAHOU A VÍDNÍ


Volba víkendového výletu tentokrát padla na město Telč ležící v jihozápadním cípu Moravy. Podle místní pověsti bylo město postaveno již v roce 1099 a je spojené s vítězstvím moravského knížete Otty II. nad českým knížetem Břetislavem.


Co byste si z tohoto města rozhodně neměli nechat ujít? Začněte příjemnou procházkou po náměstí, kde vás ihned zaujmou překrásné renesanční štíty domů, které toto náměstí lemují. Historické jádro těchto "Moravských Benátek" bylo v roce 1992 zapsáno na Seznam světového kulturního dědictví UNESCO. 

Až si projdete náměstí spolu s podloubím, zastavíte se na kávě v některé z přilehlých kavárniček, vydejte se kolem Telčského domu, z kopečka dolů Hradeckou ulicí, minete zimní stadion a dojdete k dřevěnému mostku vedoucí přes Ulický rybník, odkud je výhled na druhou strana města a také zámek. Renesanční zámecký komplex pochází z dílny architekta B. Maggiho z Arogna. 
A pokud se vydaří počasí, kromě prohlídky zámku určitě věnujte čas přilehlé zahradě a parku, o které je velmi pečlivě postaráno.

Jestliže nebudete ještě týž den vědět, co s volným zbytkem odpoledne, doporučuji krátkou výpravu na lovecký hrádek v lesích - Roštejn, který je s historií města Telč a zámkem také velmi úzce spjat. 


Odkazy:

Žádné komentáře:

Okomentovat