pondělí 8. prosince 2014

KŘEHKÉ ZASNĚŽENÉ VANILKOVÉ ROHLÍČKY

V práci povinné volno, takže přišla řada na další popečení, tentokrát na vanilkové rohlíčky :-). Receptů zase kupa, dlouho jsem si nemohla vybrat :-)) Až jsem v prosincovém Apetitu narazila na tento recept. Jsou křehoučké a vypadají jako zasněžené... Kdo by odolal :D

Budete potřebovat: (cca na dva plechy)
280 g hladké mouky (já použila hladkou pšeničnou celozrnnou mouku a klasickou hladkou bílou)
200 g změklého másla
100 g mandlí - na jemno nasekaných (já použila 50 g mletých a 50 g jemně nasekaných)
50 g moučkového cukru
1-2 lžíce mléka (dle potřeby)

na obalení: vanilkový a moučkový cukr

Z uvedených surovin zpracujeme hladké těsto (mouku i cukr prosejte). Těsto necháme alespoň 2 - 2,5 hodiny (nejlépe však přes noc) odpočívat v chladu. Než začneme tvořit rohlíčky, připravíme si plech s pečícím papírem a troubu si rozehřejeme na 170°C. Těsto si rozdělíme na čtyři díly a postupně z nich vytvarujeme větší válečky, které si nožem naporcujeme na menší kousky (budeme tak mít zaručeno, že rohlíčky budou stejně velké). Z těch postupně vytvoříme nejdříve kuličku, kterou vytvarujeme do úzkého válečku a na pečící papír ho položíme do tvaru rohlíčku. Pečeme, dokud nezezlátnou (5-8 min.). Necháme chvilku chladnout a poté obalíme ve směsi moučkového a vanilkového cukru. 

K dokonalé vůni rohlíčků si pusťte koledy, třeba tento mix :-) 


Žádné komentáře:

Okomentovat