sobota 19. prosince 2015

KŘEHKÉ PARMAZÁNOVÉ KREKRY


U tohoto receptu se osvědčilo staré dobré "v jednoduchosti je krása"... a pochutnání :D. Bylo potřeba pouze pár ingrediencí a vykouzlila jsem perfektní křupavé sýrové krekry, u nichž na jazyku ucítíte lehce štiplavou chuť čerstvě mletého pepře, parmazán a oříškovou chuť díky špaldové mouce. Recept jsem našla u Pradobrot a protože mám moc ráda pečení právě se špaldovou moukou, rozhodla jsem se tu bílou hladkou nahradit i tady. Krekry mohou být v nejrůznějších variantách ozdobeny třeba  drobnými sezamovými semínky, sušeným oregánem, chilli apod. :-) Určitě jsou i dobrým tipem k předvánočním posezením s kolegy či přáteli u sklenky dobrého vína :-).

Budete potřebovat:
125 g špaldové mouky (+ na podsypání)
80 g másla (změklého, nakrájeného na kostičky)
2 lžíce olivového oleje
100 g parmazánu (na jemno nastrouhaného)
čerstvě mletý pepř

Troubu si předehřejeme na 175°C a připravíme plech vyložený pečícím papírem.
Z olivového oleje, mouky, pepře a másla vytvoříme těsto, do kterého až nyní zapracujeme parmazán. Zpracujeme těsto, které jde válet. Dle fantazie můžeme vykrajovat rádýlkem či vykrajovátky. 
Pečeme 10-12 minut, hlídáme!!






Necháme zchladnout a můžeme podávat. 
Dobrou chuť!!

Žádné komentáře:

Okomentovat