středa 30. března 2016

ITALSKÝ CHLEBÍČEK

Komu by nechutnala kombinace rajčat, rukoly a černých oliv?? Tentokrát přicházím s receptem na slané pečivo, z celozrnné pšeničné mouky. Aby měl chlebíček trochu "říz", přidala jsem medvědí česnek z farmářských trhů a malou červenou cibulku. Díky rajčatovému pyré není vůbec suchý a oříšková chuť lehce opražených slunečnicových a dýňových semínek mě v tomto chlebíčku nadchla :-) Vynikající byl spolu s ricottou :-) A pokud máte při ruce lahvičku dobrého lehkého vína, směle do něj a můžete ho podávat jako příjemné zpestření k večeři, např. k salátu! 

Budete potřebovat (pekla jsem ve formě "srnčí hřbet"):
1 1/2 hrnku rajčatového pyré (kupovala jsem bio z Dm, lze ho samozřejmě připravit i doma :-) )
2 hrnky celozrnné pšeničné mouky
1/4 hrnku slunečnicových a dýňových semínek (doporučuji lehce opražit, perfektně vynikne jejich chuť)
lžičku kypřicího prášku do pečiva
1 malá červená cibule
rukola (nasekaná)
medvědí česnek (nasekaný)
černé olivy (nakrajené na kousky)
1/4 hrnku sójového mléka
lžičku octa
sůl, čerstvě mletý pepř

Formu si vyložíme pečícím papírem a troubu předehřejeme na 180°C. 
Nejdříve smícháme mouku, semínka, kypřicí prášek, rukolu, olivy, cibulku a medvědí česnek. Poté přidáme promíchanou tekutou část - rajčatové pyré, mléko, ocet. Osolíme a opepříme dle chuti. 
Pečeme cca 55 minut, do křupavé kůrky na povrchu :-).





Dobrou chuť!!

Žádné komentáře:

Okomentovat