úterý 22. listopadu 2016

MARTINSKÉ ROHLÍČKY Z TVAROHOVÉHO TĚSTA

Každý rok, na den přesně 11. 11., mlsně pokukuji po fotkách Martinských rohlíčků, které na mě vykukují snad odevšad :-) Tentokrát jsem se (sice s dvoudenním zpožděním, ale přece) do nich pustila také! 
Vybrala jsem si tvarohové těsto a ořechovou náplň ze směsi para ořechů, neloupaných mandlí, kešu a lískových ořechů. Recept je jednoduchý a s minimem cukru (pouze v ořechové náplni), až jsem byla překvapená. Recept je redakce Gurmetu ;-).

Budete potřebovat (na 32 rohlíčků):

TĚSTO:
440 g hladké mouky
250 g měkkého tvarohu
1 kypřicí prášek do pečiva
1 vejce
7 lžic vody
7 lžic rozpuštěného másla

NÁPLŇ:
250 g ořechů (najemno namletých)
180 ml plnotučného mléka
50 g cukru

Začneme s náplní, protože nám musí vychladnout. 
Mléko společně s cukrem zahřejeme do bodu varu. Přisypeme ořechy a za stálého míchání necháme zhoustnout. Směs necháme zcela zchladnout.

Těsto rozdělíme na 8 stejných dílů. Z každého dílu vyválíme placku, kterou rozřízneme na 4 trojúhelníky. Doprostřed každého dáme ořechovou směs a od nejširší strany ke špičce zarolujeme. Rohlíčky dáme na plech a necháme pod čistou utěrkou odležet nakynout 30 min. 
Pak je potřeme rozšlehaným bílkem a pečeme ve vyhřáté troubě na 180°C po dobu 20 min. dozlatova.

Po vychladnutí volitelně lehounce zasněžíme prosátým moučkovým cukrem.
Dobrou chuť!!



Žádné komentáře:

Okomentovat