neděle 8. března 2015

ZAPEČENÉ MALINY S VLOČKAMI A JABLKOVÝM PYRÉ

Jedním z mých velmi oblíbených foodblogů jsou stránky Cooking with Šůša :-) Navštěvuji je celkem pravidelně a tak když tam přibyl recept na ovesné vločky s malinami, bylo jasno a zároveň postaráno o víkendové snídaně :D  

Budete potřebovat:
hrnek špaldové mouky
hrnek jemných vloček
2 hrnky (mražených) malin
2 lžíce chia semínek
(javorový sirup/med/třtinový cukr)
1 hrnek jablkového pyré (Můžete udělat domácí jako já: 2-3 jablka omyjeme, zbavíme šlupky a jádřinců, rozkrájíme na malé kousky, vložíme do kastrůlky s malým množstvím vody, zasypeme skořicí a necháme vařit doměkka. Poté rozmixujeme dohladka.)
1 bílý jogurt
(hořkou čokoládu s oříšky - množství nechám na vás, já dávala cca 50g na celý pekáček)
2 lžičky prášku do pečiva

Malou zapékací formu si vysteleme pečícím papírem a předehřejeme troubu na 190°C.
Připravíme si dle návodu jablkové pyré, které bude mezitím chladnout. V mikrovlnné troubě si na 2-3 minuty necháme povolit maliny, poté do nich vmícháme chia semínka a necháme také lehce zchladnout.
V míse smícháme mouku, vločky, prášek do pečiva a nasekanou hořkou čokoládu. Poté přidáme jablkové pyré a jogurt. Můžete také přidat javorový sirup či med apod.. Promícháme a z poloviny směsi uděláme první vrstvu v pekáčku. Na to rozprostřeme maliny, které přikryjeme druhou částí vloček. 
V troubě pečeme cca 25-30 minut, do vytvoření křupavé krustičky :-)


Pokud tuto dobrotu budete péct den předem jako já, ráno před podáváním doporučuji lehce prohřát v mikrovlnné troubě a posypat skořicí. Horké maliny s tímto doprovodem Vám určitě zachutnají a provoní víkendové ráno :-)

Dobrou chuť!

Žádné komentáře:

Okomentovat