pondělí 2. března 2015

CIZRNOVÝ CHLEBÍČEK

A máme tu další zdravý tip na snídani. Připravíte večer a druhý den, třeba po ranním sportovním výkonu, už jen dozdobíte...a vychutnáte s velikánským hrnkem oblíbeného kafíčka :D. Tentokrát jsem čerpala ze dvou různých zdrojů, ale velmi podobných :-): zde a také tady 
A teď už rychle k pečení :-))

Budete potřebovat: 
Plechovku cizrny (cizrnu propláchneme a nahladko zpracujeme tyčovým mixérem)
1 vejce
půlku banánu (nahrubo nastrouhaného)
Dvě lžíce proteinu (nemusí být)
50 g jemných vloček
110 g bílého jogurtu (já použila ovocný krém /tvaroh s jogurtem/ Matylda, takže nebylo nutné už další doslazování "těsta")
lžičku prášku do pečiva
Volitelně kousek nastrouhané hořké čokolády (nedávala jsem)
v případě použití bílého jogurtu přidejte ještě med / javorový sirup, množství podle toho, jak jste zvyklí sladit ;-)
na dozdobení: jablko, banán, skořici, arašídové máslíčko, bílý jogurt / odtučněný tvaroh

Postup je naprosto jednoduchý a rychlý. Malou zapékací formu vysteleme pečícím papírem a troubu rozehřejeme na 170°C až 180°C. 
Umixovanou cizrnu promícháme s vajíčkem, nastrouhaným banánem, vločkami, proteinem, bílým jogurtem, sladidlem, na konec přidáme prášek do pečiva. Máme hotovo, přesuneme do pečící formy a šup s tím do trouby. Pečeme 20-25 min., pěkně do křupavé kůrky.



Druhý den ráno rozkrojíme a ozdobíme dle naší fantazie. Dokážu si to představit i s vanilkovou zmrzlinou O:-).

Žádné komentáře:

Okomentovat