úterý 25. listopadu 2014

HRUŠKOVO-JABLEČNÝ KOLÁČ S VANILKOVÝM PUDINKEM A TVAROHEM

Velmi jednoduchá příprava, velké pochutnání :-). S medovým tvarohem navrch a lehce zasypaný skořicí. A opět bez mouky! :-)

Budete potřebovat:
extra vanilkový puding + 1/2 litr mléka
2 hrušky, 1 jablko (nakrájené na kostičky, povařené ve vodě s hřebíčkem a mletou skořicí)
3 lžíce medu
odtučněný nebo polotučný tvaroh (nechám na vás)
2 lžíce mléka
mletá skořice a sekané mandle na dokončení

Malý pekáček si vysteleme pečícím papírem. Troubu předehřejeme na 180°C. Pokrájené hrušky a jablko zalijeme v kastrůlku vodou jen tak, aby byly potopené a přidáme skořici a hřebíček. Povaříme do měkka, zbylou tekutinu si odlijeme do hrníčku, kterou pak přidáme do pudinku. Ovoce nasypeme na dno pekáčku.
Puding uvaříme podle návodu, místo cukru použijeme dvě lžíce medu. Na závěr vlijeme tekutinu z povařených hrušek a jablka. Pudinkem zalijeme ovoce v pekáčku a posypeme mandlemi. Pekáček vložíme do trouby na cca 20 min.
Přes noc pak necháme ztuhnout. Před podáváním si tvaroh rozděláme s mlékem a lžící medu a směs pak rovnoměrně rozetřeme po koláči. Lehce zasypeme skořicí a můžeme podávat.

Dobrou chuť!



Žádné komentáře:

Okomentovat