sobota 1. listopadu 2014

SNÍDAŇOVÝ JABLKOVO-VLOČKOVÝ DEZERT

Tentokrát přináším výborný tip na příjemnou a zdravou, třeba sobotní, snídani :-). Inspiroval mě tento recept a přidala jsem pár věcí, které mám ráda... Navíc je velmi jednoduchý a příprava zabere minimum času.

Potřebujete: 

2 velká jablka
70 g vloček
1 vejce
40 g třtinového cukru
90 g celozrnné pšeničné mouky
trochu mléka, které zahřejete a rozpustíte v něm třtinový cukr
2 lžičky skořice, lžičku citrónové kůry
slunečnicová semínka
sušené meruňky (případně další sušené ovoce, které máte rádi)
půl sáčku prášku do pečiva

Rozehřejte troubu na 180°C a malý pekáček si vyložte pečícím papírem. Jablka rozkrojte, odstraňte jádřince a nastrouhejte do mísy. Přidejte vločky, mouku a promíchejte. Pomalu zahřejte mléko s cukrem a až se zcela rozpustí, vlejte do směsi v míse. Přidejte vejce, opět promíchejte a přisypte zbývající ingredience: skořici, citrónovou kůru, slunečnicová semínka. Hotovou směs vlijte do pekáčku a poté navrch jemně zatlačte nakrájené sušené meruňky. Vložte do trouby a po 25-30 minutách vytáhněte. Hotovo :-)

Podávala jsem s měsíčky jablka a bílým jogurtem spolu s javorovým sirupem a skořicí..



Žádné komentáře:

Okomentovat