pondělí 17. listopadu 2014

HRUŠKOVÝ KOLÁČ  V KARAMELOVÉM PUDINKU

A zase hrušky... Na podzim se prostě bez nich moje koláče neobejdou :-) Tentokrát pečené v karamelovém pudinku a s mandlemi :-) A navíc je bez mouky, což ho dělá ještě lepším!

Co budete potřebovat:
1 extra karamelový puding
půl litr mléka
2-3 lžíce medu
4 střední hrušky
plátek másla
1 vejce
hrst plátků mandlí
několik cukrářských piškotů na dno dortové formy

Na začátku si dortovou formu vysteleme pečícím papírem a rozehřejeme troubu na 180°C. Pokrájíme si hrušky na čtvrtky, vykrájíme jádřince a tři hrušky nakrájíme na menší kousky. Zbylou hrušku nakrájíme na tenčí plátky. 
2/3 mléka si zahříváme v kastrůlku, mícháme a pomalu rozpouštíme med. Zbylé mléko smícháme s pudinkem, prošleháme. Před bodem varu vlijeme tuto směs do kastrůlku. Dvě minuty mícháme a necháme povařit. Až puding zhoustne, vsypeme do pudinku nakrájené hrušky. Chvíli necháme s pudinkem povařit, přidáme plátek másla. Poté stáhneme ze sporáku a vmícháme vajíčko.
Do připravené dortové formy, jejíž dno je pokryté cukrářskými piškoty, vlijeme puding s hruškami. Navrch navršíme do kruhu hrušku nakrájenou na plátky a posypeme plátky mandlí.
Pečeme, dokud puding bublá a vyndáme, až mandle a hrušky na povrchu budou lehce nahnědlé.
Přes noc doporučuji nechat ztuhnout v ledničce.
Ráno druhý den jsem koláč potřela bílým jogurtem (tučnějším, abych držel a netekl) a posypala skořicí a mandlemi. Dobrou chuť! :-)



Žádné komentáře:

Okomentovat