neděle 15. února 2015

COMTESA DE NOIR

Jak správně poznamenala Chez Lucie na svém blogu: je to dokonalá bábovka. Vláčná, voňavá, na jazyku cítíte čokoládu, křupavé mandle a skořici. Prostě ráj :-) 
Vyzkoušená a pochválená mlsnými jazýčky :-)

Budete potřebovat:
250g hladké mouky
20g holandského kakaa
15g mleté skořice
15g prášku do pečiva
150g lupínkových mandlí
150g strouhané hořké čokolády (dejte jí na čas do lednice/mrazáku, lépe se strouhá a tolik "neelektrizuje")
150g změklého másla
80g cukru moučka
5 vajec (žloutky a bílky zvlášť)
100 ml červeného vína
80g cukru krupice

Troubu si rozehřejeme na 170°C.
1. Mouku, kakao, skořici a prášek do pečiva prosejeme, přidáme mandle a nastrouhanou čokoládu.
2. Vyšleháme máslo s cukrem moučkou a žloutky, pomalu přiléváme červené víno se zakysanou smetanou.
3. Bílky vyšleháme s cukrem krupice a poté spojíme se směsí z kroku č. 2.
4. Spojenou směs zasypeme sypkou směsí a zlehka a důkladně promícháme.

Těsto přendáme do vymazané a vysypané formy na bábovku a pečeme 45 minut.



Dobrou chuť!!

Žádné komentáře:

Okomentovat