neděle 15. února 2015

ZAPEČENÁ RICOTTA S PARMAZÁNEM

Pokud hledáte tip na vynikající lehký předkrm, vřele doporučuji zapečenou ricottu :-) Já ji vyšlehala s parmazánem, pažitkou a černými olivami. Vynikající záležitost. Doplněno cherry rajčátky a případně kouskem pečiva. Určitě vyzkoušejte!

Budete potřebovat (pro čtyři osoby):
400g ricotty
50g parmazánu (najemno nastrouhaného)
1 vejce
pažitka
malou skleničku černých oliv (nakrájených na kousky)
čerstvě mletý pepř
sůl podle chuti

Troubu si předehřejeme na 175°C. Malou zapékací misku si vyložíme pečícím papírem.
Do mísy rozklepneme vajíčko, osolíme, opepříme, přisypeme nastrouhaný parmazán, ricottu. Tyčovým mixérem prošleháme. Pak už jen zlehka vmícháme pažitku, černé olivy. Hotovo. Přemístíme do zapékací misky, uhladíme a dáme péct na cca 25-30 minut, průběžně hlídáme až povrch zezlátne.



Podáváme lehce vychladlé, lépe se s nakrájenými kousky manipuluje. Servírujeme posypané pažitkou a doplníme rajčátky.
Dobrou chuť!!

Žádné komentáře:

Okomentovat