CHLEBOVÉ KOSTIČKY S RICOTTOU, PESTEM A ČESNEKEM MEDVĚDÍM
Doma se nám sešla ricotta, pesto a na zkoušku česnek medvědí. Opět jsem potřebovala něco vytvořit "na zobání", tentokrát k jihoafrickému červenému cabernetu a vyšla z toho vynikající, lehká pomazánka výborně ochucená a ozvláštněná právě česnekem medvědím, opět sezónní záležitostí :-).
Tmavý chléb (doporučuji žitný, celozrnný, se semínky, apod.),
nakrájený na čtverce a opečený v troubě
1 kelímek ricotty
2 lžíce bazalkového pesta
česnek medvědí podle
chuti (nadrobno nakrájený)
+ na ozdobení
+ na ozdobení
čerstvě mletý pepř
Ricottu promícháme s bazalkovým pestem, mletým pepřem a česnekem. Postupně mažeme na lehce vychladlý a opečený tmavý chléb, nahoru dozdobíme proužky česneku medvědího a servírujeme :-).
Dobrou chuť!!
Mňam, mám ráda tyhle tvarohové a ricottové pomazánky. Jsou lehoučké a k vínku ideální :-)
OdpovědětVymazatwww.cookingwithsusa.blogspot.cz
Přesně tak :-) Teď na jaro a léto jsou ideální.
VymazatTento komentář byl odstraněn autorem.
OdpovědětVymazat