neděle 10. května 2015

CHLEBOVÉ KOSTIČKY S RICOTTOU, PESTEM A ČESNEKEM MEDVĚDÍM

Doma se nám sešla ricotta, pesto a na zkoušku česnek medvědí. Opět jsem potřebovala něco vytvořit "na zobání", tentokrát k jihoafrickému červenému cabernetu a vyšla z toho vynikající, lehká pomazánka výborně ochucená a ozvláštněná právě česnekem medvědím, opět sezónní záležitostí :-).


Budete potřebovat:
Tmavý chléb (doporučuji žitný, celozrnný, se semínky, apod.), 
nakrájený na čtverce a opečený v troubě
1 kelímek ricotty
2 lžíce bazalkového pesta
česnek medvědí podle 
chuti (nadrobno nakrájený)
+ na ozdobení
čerstvě mletý pepř

Ricottu promícháme s bazalkovým pestem, mletým pepřem a česnekem. Postupně mažeme na lehce vychladlý a opečený tmavý chléb, nahoru dozdobíme proužky česneku medvědího a servírujeme :-).

Dobrou chuť!!

3 komentáře:

  1. Mňam, mám ráda tyhle tvarohové a ricottové pomazánky. Jsou lehoučké a k vínku ideální :-)

    www.cookingwithsusa.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Přesně tak :-) Teď na jaro a léto jsou ideální.

      Vymazat
  2. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat