pondělí 1. června 2015

OVESNÉ SUŠENKY S BRUSINKAMI A SLUNEČNICOVÝMI SEMÍNKY

Snídaně do auta :-)) Potřebovala jsem tentokrát snídani zabalit s sebou na cestu, čekala nás zhruba tříhodinová cesta, k tomu velmi brzké vstávání, takže jsem v pátek napekla a v sobotu mě tyto sušenky tahaly z postele. Receptů samozřejmě existuje nespočet, já je udělala s milovanými brusinkami, slazenými pouze jablečnou šťávou, mňam. Byly správně vypečené a doporučuji doplnit čerstvým ovocem - např. jahodami.

Budete potřebovat:
100 g rozpuštěného másla
1 vejce
půl hrníčku třtinového cukru (či jiného sladidla, na které jste zvyklí)
hrníček celozrnné hladké mouky
půl hrníčku kokosu
hrníček jemných vloček
slunečnicová semínka
80 g brusinek, pokrájených na menší kousky
lžička jedlé sody

Připravíme si plech vyložený pečícím papírem. Vejce vyšleháme s rozpuštěným máslem a třtinovým cukrem. Sypké ingredience (vločky, mouku, kokos, jedlou sodu, brusinky a semínka) smísíme vedle v misce. Vyšlehanou směs přidáme k sypké směsi a rukama propracujeme, až vše pečlivě spojí me dohromady. Tuto směs necháme odpočinout v lednici 30-40 minut.
Předehřejeme troubu na 175-180°C. Ze směsi tvoříme pevné (upěchované) placičky/hroudičky, které pečeme 25-30 minut. Necháme vychladnout. 

Obměn je nespočet :-) Místo brusinek rozinky, kdo miluje čokoládu, může přidat malé kousky hořké čokolády atd. Fantazii se meze nekladou :-)




Dobrou chuť!!


Žádné komentáře:

Okomentovat