pondělí 12. ledna 2015

NEOBYČEJNÝ ZÁVIN

V týdnu jsem přemýšlela, co vymyslet na zajímavou večeři k dobrému růžovému svatomartinskému vínu :-) Už dlouho jsem měla vyhlídnutý recept na blogu La Dolce Vita, takže volba padla právě  na závin s hruškami a modrým sýrem. Velmi zvláštní a výjimečná kombinace chutí, určitě doporučuji zkusit. Navíc ještě s vlašskými ořechy a bio brusinkami!!

Budete potřebovat:
Tence rozválené listové těsto (v případě kupovaného stačí 350 g balení na dva záviny :-), jinak třeba recept na domácí listové těsto najdete zde, u Chez Lucie ;-) )
2-3 hrušky, vyzrálé a sladké
cca 15 dkg sýru s modrou plísní
brusinky
vlašské ořechy
čerstvě mletý pepř
volitelně: vajíčko a sezamová semínka

Rozehřejeme si troubu na 180°C a plech si vyložíme pečícím papírem. Hrušky omyjeme, zbavíme jádřinců a rozkrájíme na tenké plátky. Stejně tak sýr nakrájíme na tenké plátky. Hrušky a sýr poklademe na rozválené listové těsto, přidáme ořechy a brusinky dle chuti, navrch opepříme. Těsto zavineme a přendáme na připravený plech. 
Pro ještě lepší vzhled pečeme nejdříve 10 minut a poté potřeme rozšlehaným vajíčkem a posypeme sezamovými semínky. Pečeme ještě dalších cca 35 minut. 



Servírujeme nejlépe ještě horké a se skleničkou oblíbeného vína :-) O této zajímavé chuti se totiž musíte přesvědčit sami.
Dobrou chuť!

Žádné komentáře:

Okomentovat