čtvrtek 1. ledna 2015

ŠPALDOVÉ KREKRY

z vinného těsta

Po vánočním cukroví přišly na řadu přípravy na poslední párty roku, silvestrovskou :-)
Pekla jsem dvoje krekry, resp. sušenky, aby bylo co přikusovat k oblíbenému drinku :-) Jako druhou inspiraci přidávám recept na špaldové krekry s bílým vínem v těstě a sypané nejrůznějšími semínky. Navíc jsou zdravé, protože, jak jejich název napovídá, jsou ze špaldové mouky. Recept můžete najít na Apetitu!

Budete potřebovat:
250 g špaldové mouky
100 ml bílého suchého vína
50 g bílého hustého jogurtu
25 g másla pokojové teploty
lžičku soli
libovolná semínka (já použila slunečnicová semínka a také mleté mandle)

Suroviny zpracujeme na konzistentní a nelepivé těsto. Pak rozválíme na placku silnou cca 0,5 cm. Povrch posypeme libovolnými semínky, případně ještě hrubozrnnou solí a lehce je zatlačíme válečkem do těsta. 
Rozehřejeme troubu na 160°C.
Do těsta vykrajujeme nejrůznější tvary, které přenášíme na plech pokrytý pečícím papírem. Krekry můžeme prsty potřít studenou vodou. Pečeme 20-30 minut.


Dobrou chuť a krásný nový rok 2015!!

Žádné komentáře:

Okomentovat