středa 27. ledna 2016

RICOTTOVÉ MUFFINY SE SUŠENÝMI ŠVESTKAMI

Tentokrát přicházím s jednoduchými nadýchanými muffiny, které jsou bezlepkové a neobsahují žádný přidaný cukr, sladidlo apod. Je potřeba pouze pár ingrediencí, které prošleháte a za chvíli je máte v troubě nebo ještě lépe - chladnoucí na stole :-) Skvělé budou na snídani doplněné ovocem a kávičkou, popřípadě čajem ;-)

Budete potřebovat (cca 8 muffinů):
60 g mandlové mouky
150 g ricotty (nejlepší od Gran Moravia)
50 g sušených švestek (nejlépe v bio kvalitě, nesířené, neproslazované; nakrájené na kousky)
2 vejce
lžička prášku do pečiva

Připravíme si košíčky na muffiny a troubu předehřejeme na 170-175°C.
Vejce s pokrájenými švestkami zpracujeme foodprocesorem. Přidáme ricottu a prošleháme. Vmícháme mandlovou mouku a prášek do pečiva. 
Pečeme přibližně 20 minut, hlídáme je, s mojí plynovou troubou nikdy nevíte :D



Dobrou chuť!!

Žádné komentáře:

Okomentovat