středa 8. dubna 2015

KAKAOVÝ JÁHELNÍK s "all-beries" zmrzlinou

Všude kolem je takové inspirace, že nevím, kam se dřív dívat :-). Měla jsem chuť zkusit něco méně  tradičního (a zdravého, jako protiváhu k chystanému italskému tiramisu :D ). (Opět) na foodblogu Cooking with Šůša jsem narazila na odkazovaný recept. Na víkendovou snídani ještě nic přichystáno nebylo, takže to bylo víc než jasné :-) 
Pečené jáhly s kakaem a banány jsou méně sladké, takže rozhodně doporučuji si k tomu dát buď zmiňovanou domácí ovocnou zmrzlinu nebo nějaký dobrý, koupený ovocný tvaroh. 
A teď už k receptu ;-) !

Budete potřebovat:
Koláč:
250 g jáhel (dvakrát propláchnuté horkou vodou)
200 ml mléka
3 lžíce kakaa
2 lžíce medu
2 zralé banány
2 vejce
špetka soli
kokosový olej na vymazání / pečící papír

Zmrzlina:
250 g odtučněného tvarohu
lžíce medu
Mraženou směs ovoce (rybíz, jahody, borůvky, maliny) či jednodruhové ;-)


Troubu si předehřejeme na 180°C a připravíme dortovou formu.
Propláchnuté jáhly vsypeme do pozvolna ohřívajícího se mléka se špetkou soli. Za stálého míchání vaříme, dokud jáhly nevsáknou veškerou tekutinu.
Mezitím si umixujeme banány s vejci a tuto směs vmícháme do jáhlů. Přidáme kakao a med, vše důkladně promícháme a vlijeme do připravené formy. Pečeme přibližně 40 minut. 
Med, ovoce a tvaroh umixujeme dohladka a dáme chladit.



Po vychladnutí rozkrájejte a podávejte s ovocnou zmrzlinou. Dobrou chuť!!

Žádné komentáře:

Okomentovat