středa 8. dubna 2015

ITALSKÉ TIRAMISU

Pro návštěvu musí být vždy něco speciálního. Tentokrát se s vámi podělím již o několikrát prověřený recept na tiramisu. MŇAM! Recept můžete najít u Itala v kuchyni a nebo u Chez Lucie
Nešetřete na ingrediencích, odměnou Vám bude krásně našlehaný, voňavý dezert, provoněný kávou a Amarattem ;-)

Budete potřebovat:
Balíček cukrářských piškotů Savoiardi (dostupné zde nebo také ve velkých hypermarketech Albert)
cca 200 ml silné kávy
2 malé (či více) panáky Amaretta
3 vejce (nejlépe domácí, žloutky a bílky zvlášť)
500 g mascarpone
2 lžíce třtinového cukru
holandské kakao

Uvaříme si silné espresso, osladíme kávovou lžičkou cukru a přidáme Amaretto. Vyšleháme žloutky s cukrem do světlé pěny, přidáme mascarpone a vymícháme do hladkého krému. Žloutky vyšleháme do tuhého sněhu a lehce vmícháme k mascarpone. 
Piškoty postupně namáčíme do kávy s Amarattem a skládáme do připravené formy. Na první vrstvu piškotů dáme polovinu krému a opět vrstvíme namočené piškoty. Na ně přijde druhá polovina krému. Pečlivě uhladíme a necháme přes noc zakryté v ledničce. Druhý den posypeme holandským kakaem.
Návštěva se bude jen oblizovat :D !


Dobrou chuť!!

Žádné komentáře:

Okomentovat