pondělí 13. dubna 2015

VEGAN FAZOLOVÉ BROWNIES

Víkend ve znamení pokusů :D (no řekněte sami: fazolové brownie, celozrnný bochánek s limetkovou kůrou /s týdenním zpožděním, ano, čtete dobře/, a polentový zeleninový quiche). 
Takže k pokusu číslo jedna: Ze zvědavosti jsem vyzkoušela upéct vegan fazolové brownies s arašídovým máslíčkem od Nutspread.. S křupavými plátky mandlí, s příjemnou chutí banánů, arašídového másla a vloček. Pro snídani jak stvořené, je velmi výživné a zasytí na poměrně dlouhou dobu ;-) Určitě jsem nedělala naposledy, byla to hodně příjemná změna! A inspirace odkud? No jistě, od Cooking with Šůša
Celozrnný bochánek jsem dělala úplně poprvé, takže jsem zatím nefotila, to až další pokusy a vyvedenější "tvar" bochánku :D. Ještě bych ráda zkusila jeden, tentokrát ze špaldové mouky a porovnala chutě, jinak z celozrnné byl moc dobrý, s pečenou kůrkou a opraženými mandlemi.
Polentový zeleninový quiche se na blogu objeví také, je to jistá obměna polentového koláče, jen má více "quiche-ingrediencí" a vůbec postupu pečení ;-)

A teď už k receptu na fazolové brownies:

Budete potřebovat:
1 plechovka červených fazolí
2 zralé banány
80-100 g arašídového másla
lžíce vanilkového extraktu
1 hrnek jemně namletých vloček
1/4 hrnku holandského kakaa
1 lžíce mleté skořice
datlový sirup pro doslazení (dle chuti)
plátky mandlí na dokončení

Předehřejeme si troubu na 180°C a zapékací formu si vysteleme pečícím papírem. Fazole z plechovky slijeme a propláchneme, necháme chvíli okapat. Spolu se všemi ingrediencemi kromě vloček zpracujeme mixérem na hladké "těsto". Na konci vmícháme pomleté vločky. Hmotu jsem měla poměrně tuhou (prostě brownies, že :D ). Tu přesuneme do zapékací misky a posypeme plátky mandlí. Pečeme zhruba 30 minut.




Doplnit snad můžete již jen svým oblíbeným ranním šálkem kávy :-)
Dobrou chuť!!

Žádné komentáře:

Okomentovat